Termeni și condiții de utilizare

1. Generalitati

1.1. Numita in continuare Marycom Simex, si persoana fizica care lanseaza o comanda folosind platforma site-ului www.maricomshoes.com sau prin alte modalitati mentionate in mod expres in cuprinsul prezentului contract si care achizitioneaza produsele comercializate de Marycom Simex, denumit in continuare client.

1.2. Acestea constituie cadrul in care se desfasoara relatiile contractuale intre parti, iar clientul a luat cunostinta de ele prin citirea si acceptarea lor la momentul inregistrarii ca utilizator pe site-ul www.maricomshoes.com.

2. Definitii

2.1. Urmatorii termeni vor avea in cuprinsul prezentului contract sensurile mentionate mai jos:

a. SITE / DOMENIU- toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;

b. CONTINUT - continutul site-ului, precum si al oricarui buletin informativ sau e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre www.maricomshoes.com prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil, precum si orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al www.maricomshoes.com UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta; informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de www.maricomshoes.com intr-o anumita perioada;

c. SERVICIU - serviciul de comert electronic desfasurat de www.maricomshoes.com exclusiv pe portiunile publice disponibile ale SITE-ULUI, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace electronice, dar si prin alte mijloace de comunicare la distanta (de ex. telefonic).

d. UTILIZATOR - Persoana fizica sau juridica de drept public sau privat care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc.) sau in baza unui acord de utilizare intre Marycom Simex si aceasta;

e. CONT - ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur UTILIZATOR accesul la zone restrictionate ale SITE-ULUI prin care se face accesul la SERVICIU.

f. CLIENT - Persoana fizica de drept public sau privat care are sau obtine acces la CONTINUT si SERVICIU, prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre Marycom Simex si acesta, care beneficiaza de pe urma produselor si/sau serviciilor oferite de Marycom Simex si achizitionate de catre acesta prin folosirea SERVICIULUI;

g. CONSUMATOR - orice persoana fizica sau grup de persoane constituite in asociatii, care actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale;

h. DOCUMENT – prezentul document intitulat Termeni si Conditii de vanzare-cumparare;

i. BULETIN INFORMATIV / NEWSLETTER - mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre www.maricomshoes.com intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea Marycom Simex cu referire la informatiile continute de acesta;

j. TRANZACTIE – incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs / serviciu de catre Marycom Simex catre Client indiferent de modalitatea de livrare;

k. CONTRACT LA DISTANTA - contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre Marycom Simex si un client,persoana fizica , in cadrul sistemului de vanzare organizat de Marycom Simex, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta.

3. Obiectul contractului

3.1. Prezentele clauze comerciale sunt aplicabile tuturor operatiunilor de vanzare / cumparare de bunuri incheiate la distanta si realizate prin intermediul modalitatilor mentionate in cuprinsul acestui Document intre persoane fizice si firma noastra.

3.2. Acest Document stabileste termenii si conditiile de utilizare a site-ului / continutului / serviciului de catre utilizator sau client, in cazul in care acesta nu a incheiat cu Marycom Simex un alt contract distinct, care se va aplica cu prioritate.

3.3. La momentul inregistrarii, fiecare Utilizator are obligatia de a citi prezentele clauze. Numai persoanele care isi dau acordul in mod expres pot dobandi calitatea de Utilizatori si/sau Clienti ai www.maricomshoes.com

4. Conditii generale de folosire a site-ului / serviciului

4.1. Accesul la SERVICIU se face exclusiv prin accesarea site-ului public www.maricomshoes.com.

4.2. Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea continutului/serviciului, implica aderarea utilizatorului sau clientului la prezentele clauze, in afara de cazul in care continutul respectiv nu are conditii de folosire distinct formulate.

4.3. Prin folosirea site-ului/continutului/serviciului, Utilizatorul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg din aceasta activitate. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale sau de orice alta natura produse site-ului, continutului, serviciului, Marycom Simex sau oricarui tert cu care Marycom Simex are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

4.4. In cazul in care Utilizatorul sau Clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru document:

4.4.1. Acesta renunta la: accesul la serviciu, alte servicii oferite de Marycom Simex prin intermediul site-ului, primirea buletinelor informative si/sau comunicarilor din partea Marycom Simex de orice natura (electronic, telefonic, etc), fara nici o garantie ulterioara din partea Marycom Simex.

4.4.2. Marycom Simex va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

4.5. Clientul / Utilizatorul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

4.6. Pentru a-si exercita dreptul prevazut la art 4.4 si/sau 4.5, acesta poate sa contacteze Maryom Simex, sau sa foloseasca legaturile din continutul primit de la www.maricomshoes.com destinate acestui scop.

4.7. Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea documentului pe perioada derularii unui Contract, sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de Marycom Simex.

4.8. In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de Marycom Simex si isi revoca acordul exprimat in favoarea documentului pe perioada derularii unei Comenzi, Marycom Simex va anula Comanda acestuia fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

4.9. Marycom Simex isi rezerva dreptul de a modifica sau de a intrerupe, temporar sau permanent, partial sau in totalitate, serviciile puse la dispozitie prin intermediul acestui Site, cu sau fara o notificare prealabila.

4.10. Marycom Simex nu este raspunzatoare fata de Utilizatori sau fata de orice terta persoana fizica sau juridica sau institutie pentru modificarea, suspendarea sau intreruperea serviciilor disponibile prin intermediul Site-ului.

4.11. Marycom Simex poate schimba in orice moment continutul si conditiile de folosire a Site-ului. Noile conditii devin valabile in momentul in care au fost facute publice prin inscriere in acest Site si nu au caracter retroactiv.

4.12. Marycom Simex isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale Site-ului/structurii acestuia/serviciilor oferite, inclusiv modificari ce ar putea afecta Site-ul si/sau orice parte a continutului Site-ului fara notificare prealabila a Utilizatorilor.

4.13. Marycom Simex isi rezerva dreptul de a introduce materiale publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a Site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

5. Continutul

5.1. Continutul informativ/imagistic prezentat pe site-ul www.maricomshoes.com este proprietatea intelectuala a Marycom Simex.

5.2. Clientului/Utilizatorului nu ii este permisa copierea, transferul, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de Marycom Simex, folosirea continutului sau a oricarei parti din acesta in afara site-ului www.maricomshoes.com, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Marycom Simex asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al Marycom Simex.

5.3. Orice continut la care Utilizatorul sau Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta prezentului Document, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Marycom Simex si acesta, si fara nici o garantie implicit sau expres formulata din partea Marycom Simex cu referire la acel continut.

5.4. Clientul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza continutul numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu alte prevederi ale documentului.

5.5. In cazul in care Marycom Simex confera Clientului/Utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor parti din continut definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau al perioadei definite in acord, conform conditiilor definite in acord, in cazul in care acestea exista, si nu reprezinta un angajament contractual din partea Marycom Simex pentru respectivul Utilizator, Client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

5.6. Nici un continut transmis catre Utilizator sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Marycom Simex si/sau al unui angajat al Marycom Simex care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

5.7. Orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin document sau de Acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista, este interzisa.

5.8. Produsele comercializate prin intermediul www.maricomshoes.com sunt noi, si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala. De asemenea, pretul, nu reprezinta nici un fel de obligatie contractuala, si poate fi schimbat fara nicio notificare in prealabil.

6. Date de contact

6.1. Marycom Simex publica pe site datele complete si corecte de identificare si contactare a sa de catre Client sau Utilizator.

6.2. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Utilizatorul sau Clientul permite Marycom Simex sa il contacteze prin orice mijloc disponibil, incluzand si mijloace electronice.

6.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea Marycom Simex de a contacta Utilizatorul sau Clientul.

6.4. Accesarea site-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate Marycom Simex se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil Utilizatorului sau Clientului si Marycom Simex, Utilizatorul/Clientul consimtind astfel sa primeasca notificarile din partea Marycom Simex in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.

6.5. Marycom Simex isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc).

7. Politica de vanzare online

7.1. Pentru a i se permite accesul la serviciu, Utilizatorul va trebui sa accepte prevederile documentului.

7.2. Accesul la serviciu este permis oricarui Utilizator care poseda sau isi creeaza un cont, primind un nume de utilizator (Username) si stabilindu-si o parola.

7.3. Parola fiecarui Utilizator este confidentiala, netransmisibila iar utilizarea parolei de catre o alta persoana decat cea autorizata conduce la anularea accesului in pagina. Fiecare Utilizator este raspunzator de utilizarea inregistrarii sale.

7.4. Utilizatorul este in intregime responsabil pentru pastrarea confidentialitatii asupra parolei asociate accesului la contul sau.

7.5. Fiecare Utilizator va sesiza Marycom Simex in legatura cu orice utilizare neautorizata a parolei si a inregistrarii sale. Marycom Simex nu va fi raspunzatoare pentru nici o paguba morala sau materiala provocata prin nerespectarea acestei prevederi de catre Utilizatori. In cazul in care se constata utilizarea contului unui Utilizator de catre alte persoane, Marycom Simex isi rezerva dreptul sa suspende sau sa desfiinteze contul respectiv si sa refuze toate incercarile curente sau viitoare de folosire a Bazei de date.

7.6. Marycom Simex isi rezerva dreptul de a limita accesul Utilizatorului / Clientului la serviciu, in functie de comportamentul acestuia fata de Marycom Simex, precum si in situatii in care Utilizatorul foloseste pe site sau in comunicarile cu Marycom Simex un limbaj neadecvat ori produce un prejudiciu material sau de imagine Marycom Simex sau partenerilor sai.

7.7. Este interzisa partajarea unui cont intre mai multi clienti. In situatia in care se descopera un asemenea fapt, Marycom Simex isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul clientului la continut sau serviciu. De asemenea, in aceasta situatie clientul/clientii care folosesc impreuna un singur cont nu vor mai putea beneficia de ofertele speciale ale Marycom Simex.

7.8. In cazul in care un client a emis o comanda pe care nu a ridicat-o sau a anulat-o, Marycom Simex isi rezerva dreptul de a bloca contul acelui client, fara notificare prealabila.

8. Produsele comercializate de Marycom Simex

8.1. Produsele comercializate prin intermediul site-ului www.maricomshoes.com sunt produse noi, in ambalaj, iar in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala, conform legislatiei in vigoare. Produsele si serviciile sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului document si in limita stocului disponibil. Din acest motiv Marycom Simex isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai regaseste in oferta curenta a Marycom Simex sau in cazul in care intevin alte probleme care impiedica Marycom Simex sa onoreze comanda.

8.2. Preturile prezentate includ TVA (care la acest moment este de 24% din valoarea produsului) si nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site.

8.3. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel stabilit de consilierul clienti Marycom Simex in momentul confirmarii comenzii ca fiind comanda ferma.

8.4. Marycom Simex nu ofera nici o garantie, in afara de cele prevazute de legislatia aplicabila, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la, functionarea acestui site, informatia, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe site precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau serviciilor se face pe propriul risc, singura derogare reprezantand obligatia Marycom Simex de a acorda utilizatorilor dreptul de denuntare unilaterala a contractului conform legislatiei in vigoare, drept detaliat in cuprinsul acestui document.

8.5. Fotografiile produselor au caracter informativ.Acestea nu au valoare contractuala.Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv.

9. Politica de returnare a produselor

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.G. 130/2000. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului. În cazul in care doriti să returnati un produs, va rugam sa ne instiintati în scris folosind formularul de Contact .

In maxim 30 de zile de la data returnarii va vom inapoia contravaloarea produsului in contul dumneavoastra sau prin mandat postal.

Cheltuielile de returnare si comisioanele bancare vor fi suportate de catre cumparator si se vor scadea din suma de returnat. Produsul va fi returnat impreuna cu factura de achizitie si certificatul de garantie in original. Produsul poate fi returnat numai daca este in conditii perfecte, inclusiv ambalajul si accesoriile aferente.

Reclamatia depusa de cumparator va fi analizata si va primi un raspuns in termen de 5 zile lucratoare de la data receptiei produselor reclamate la sediul vanzatorului, insotite de toate documentele enumerate mai sus.

In cazul in care reclamatia a fost justificata vanzatorul se obliga la inlocuirea produsului in terment de 14 zile calculate de la data trimiterii raspunsului de vanzator.

Alte conditii:

Reclamatiile referitoare la neconcordanta dintre marfa si factura se accepta numai daca acestea au fost sesizate in scris, in maximum 1 zile de la livrare.

Prin exceptie se accepta returnarea marfii livrate in cazul in care vanzatorul a livrat eronat sau in cazul in care marfa este in garantie, cu respectarea riguroasa a prevederilor garantiei. Nu se accepta la retur marfa vanduta cu promotie, marfa nepusa in ambalajul original, marfa comercializata de alti agenti economici, marfa returnata fara respectarea prevederilor de mai sus.

Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea solutionarii garantiei va fi impartita astfel: de la client catre Marycom Simex - plata va fi efectuata de catre client; de la Marycom Simex catre client - plata va fi suportata de catre noi.

Conditiile de garantie sunt parte integranta a documentelor de vanzare - cumparare prin semnarea facturii fiscale sau plasarea unei comenzi online beneficiarul declara ca a luat la cunostiinta prevederile acestor documente.

Garantia acopera cel mult valuarea integrala a produsului reclamat. Indiferent de modalitatea de livrare cumparatorul are obligatia de a verifica existenta tuturor actelor aferente tranzactiei, lipsa acestora generand neacordarea garantiei. Receptia marfurilor vandute se face la sediul cumparatorului. Cumparatorul se obliga la preluarea marfii comandate si livrate.